این دستورپخت شامی رشتی خوشمزه هر شب مهمون سفرهات میشه | طرز تهیه شامی رشتی خوشمزه و خانگی با طعمی بینظیر +ویدئو
اجتماعي
بزرگنمايي:
خبر یزد - طرز تهیه شامی رشتی خوشمزه و خانگی با طعمی بینظیر
شامی رشتی یکی از غذاهای سنتی و محبوب خطه گیلان است که با ترکیبی از نخود، لپه، سیب زمینی و ادویههای معطر، طعمی دلچسب و خاطرهانگیز را به ارمغان میآورد. در این دستور پخت، با استفاده از مواد اولیهی ساده و در دسترس، میتوانید شامی رشتی خانگی و خوشمزهای را تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
مواد لازم: پیاز: 1 عدد متوسط
ترفند درست کردن پودر گشنیز در خانه | فواید بیشمار پودر گشنیز و انواع غذاهایی که میشود با آن پخت سیر: چند حبه (به دلخواه)
تخم مرغ: 1 عدد
سیب زمینی: 2 عدد متوسط
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
نخود: 100 گرم
لپه: 300 گرم
زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه: آمادهسازی حبوبات: نخود و لپه را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود.
پخت حبوبات: نخود و لپه را به صورت جداگانه با مقداری آب و کمی زردچوبه بپزید تا کاملا نرم شوند. سپس آب آنها را بگیرید.
پخت سیب زمینی: سیب زمینیها را نیز بپزید تا نرم شوند. سپس پوست آنها را گرفته و رنده کنید یا با گوشتکوب له کنید.
تفت دادن پیاز و سیر: پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سیر را نیز رنده کرده و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
مخلوط کردن مواد: نخود و لپه پخته شده را با گوشتکوب یا میکسر پوره کنید. سپس پوره حبوبات، سیب زمینی پخته، پیاز و سیر تفت داده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا مواد کاملا یکدست شوند.
استراحت دادن مایه شامی: مایه شامی را به مدت حداقل نیم ساعت در یخچال استراحت دهید تا منسجمتر شود.
سرخ کردن شامی: در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. از مایه شامی به اندازه دلخواه بردارید و به شکل دایره یا بیضی شکل دهید. سپس شامیها را در روغن داغ سرخ کنید تا هر دو طرف آنها طلایی و برشته شود.
سرو: شامیهای سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. سپس آنها را با نان، سبزی و مخلفات دلخواه سرو کنید.
نوش جان!
-
پنجشنبه ۱۳ دي ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰:۳۶
-
۱۸ بازديد
-
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/691460/